الإفطار بنهار رمضان

هناك ظاهره ألا وهي الأكل في الطرقات بنهار رمضان هل ترى من منظور الحكم الأخلاقي انه من غير الاخلاق الأكل أمام الصائم ؟ وهل يستدعي فعل كهذا فَرض قانون يَمنع الافطار بنهار رمضان لمراعاة مشاعر الصائم ؟.

رمضان شهر الأمتناع عن الطعام وطبعا الشهوات والافطار خلال نهاره حرام وعلاقة الصائم تكون بينه وبين ربه هل ترى انه يحق التدخل من قِبل (الشخص) الآخر لو قمت مثلا في الإفطار؟

"ومتأسف ان كانت طريقة طرحي للموضوع غير جيدة"


من وجهة نظرى انت/ى لو مش قادر تشوف الناس وهى بتأكل علشان انت صايم والموضوع بيبقى صعب عليك،طب ليه متبصش على او المحتاج اللى بيكون مش لاقى ياكل ويشوف الناس فى المطاعم بتاكل.

رمضان بيختبر تحملك كمسلم، وانت كده بتقوى قوة تحملك،علشان بقل سهل عليك انك تصوم.

انا عايش فى دولة غير مسلمة وبشوف الناس فى الشارع بياكلوا،زملائى فى المدرسة بياكل قدامى ومع كده معنديش مشكلة معاها علشان اتعود علشان ببص على الموضوع من ناحية انك بتقوى قوة تحملك.

وفى الاخير كل واحد ليه الحرية انه يعمل اللى هو عاوز يعمله.

رجاءً التزم بشروط المنتدى ومنها الكتابة باللغة العربية الفصحى

اسف جدا،لم اقم بفتح الموقع منذ سنتين تقريبا ولم اعد اتذكر شروطه،فنسيت الكتابة باللغة العربية الفصحى.