ردي علي تفكير الرافضة لفكرة التعدد

كتبت: ( لكن التعدد -على المستوى الشخصي- هو ابتلاء كتبه الله على بنات حواء، وأنا ببساطة غير قادرة على التعامل مع هذا الابتلاء.)

ردي:

أولا ربنا قال"لايكلف الله نفسا إلا وسعها" فازاي دا ابتلاء مكتوب عليكي!!؟

ثانيا مين قالك انك لو حصل معاكي مش هتتقبلي دا وتموتي نفسك!! اسالي مجربين وقليلهم لي وافقتو؟ومتقليلش غصب عنها لأن مفيش حد بيقبل حاجة غصب عنه أيا كانت هيا تافهة أو مس مستاهلة الا في حالات نادرة جدا ومعدتش موجودة في زمننا دا انتهت صلاحيتها خلاص

ثالثاً ربنا محللش دا للرجل الا في حالة واحدة انه يقدر يشتال مسئوليتهم بدون اي نقص

رابعا ليه في نساء حاليا بيشجعو ازواجهم علي التعدد وشايفين انه مفيد ليهم

خامساً زي منتي شايفة نفسك متقدريش تعملي كدا فمتفكريش ان ربنا خلق الرجل مثلك تماماً بل بالعكس ربنا خلق الرجل يقدر يتعامل مع دا كويس جدا

سادسا لو عرفتي السبب من التعدد وازاي أصلا بدأ التعدد وازاي الاسلام حدده هتفهمي ساعتها ان دا مش ابتلاء ولا حاجة ولكنه من ضمن المعتقدات المضللة اللي ورثتناها وبنعمل زي مربنا قال" انا وجدنا آبائنا علي أمة وانا علي آثارهم مقتدون"

سابعا وأخيرا انا مريت بتجربة التعدد في اسرتي وكانت اسوأ حياة من بعدها ومشفناش يوم حلو وجت كل المصائب علينا لمدة 6 سنين ثم مرض الوالد ثم الوفاة ولكن كل دا حصل بعد قدر الله بسبب ان البداية من الأول غلط وسنة الحياة انك تغلط يبق هتتعاقب حتي لو غلط في أمر ديني بدليل ان في غزوة أحد المسلمين اتهزموا وكان معاهم النبي صلى الله عليه وسلم نفسه بس مش معني دا ان اعمم علي كل الحالات بدليل ان في حالات حاليا زي ماقلت قبل كدا متعايشة جدا مع دا بل وشايفاه مفيد كمان


التعليق السابق

نعود لنقطة البداية والمرأة ايضا لن تجرم لو رفعت قضية طلاق للضرر عند اول مرة تمر بضائقة مادية لانك لا تنفق او عند اول مرة تمرض لفترة طويلة ؟

فلنكن فقط شجعانا ونرسي قواعد تطبق علي الجميع ولا نكون ازدواجيين نرغب في انتزاع كل ما فيه مصلحتنا وعندما ياتي الدور علينا نتغني بالرحمه و الفضل !

حقها ودا حتي لو لقت نفسها مش حباه انها تخلعه ودا حصل ايام النبي صلى الله عليه وسلم

ولكن في نفس الوقت منقولش ان الرجل بيجرم لو شاف ان الطريق الوحيد لنجاح علاقته انه يدخل في علاقة جديدة عشان يحافظ علي نفسه وأسرته ومن غير ميبرر لان في أسباب بعيدة جداً عن الأسباب الشائعة

يدخل في علاقة جديدة عشان يحافظ علي نفسه وأسرته ومن غير ميبرر لان في أسباب بعيدة جداً عن الأسباب الشائعة

ما علاقة العلاقة الجديدة بالحفاظ علي اسرته ؟ تلك مغالطة تفترض نوع من الايثار في البحث عن متعته وايضا تفترض ان الاسره ستستمر وكأن الزوجه مجبره علي القبول وكأنه يفترض أنها لا تملك حق الاعتراض وبالتالي لن يتاثر استقرار الاسرة وهذا يعيدنا للنقطة الاولي .

اصلا الحالة الوحيدة الذي قد يكون فيها الزواج الثاني عامل مساعد لاستمرار الاسرة هو ان تكون الزوجة تشعر بالنفور الجنسي من الزوج وهو يرغب في الاحتفاظ بها لتربية الاطفال في جو مستقر دون التضحية بحياته الجنسية ولكن حتي في تلك الحالة لماذا لا تتطلق هي ايضا وتري مصلحتها وسعادتها ان كانت لا تطيقه ؟ وان كان نفورها من كل الرجال فلماذا لا يذهبون لطبيب نفسي مثلا ؟ لماذا الحل المقتر دائما يدور حول مصلحه لرجل ومتعه جسده فقط وليس الطرفين ؟

يبدو اننا نحتاج معجزه لنجد حالة سببها الحقيقي ليس الانانية وتمحور الذكر حول نفسه وجسده علي حساب راحه غيره .

لو دققتي في كلامي كنتي هتوفري علي نفسك الرد دا بسبب اني قلت غير الأسباب الشائعة

فحاجة بسيطة جدا لو حضرتك سالتي نفسك هل أصلا ممكن يكون في سبب تاني عند الرجل غير الجنس؟!وتبحثي بق ولو في اي ممكن يكون أسبابه ؟

الحل اننا نفهم الأسباب قبل منحكم علي حد بدماغنا

ولكن حتي في تلك الحالة لماذا لا تتطلق هي ايضا وتري مصلحتها وسعادتها ان كانت لا تطيقه ؟ وان كان نفورها من كل الرجال فلماذا لا يذهبون لطبيب نفسي مثلا ؟ لماذا الحل المقتر دائما يدور حول مصلحه لرجل ومتعه جسده فقط وليس الطرفين ؟
يبدو اننا نحتاج معجزه لنجد حالة سببها الحقيقي ليس الانانية وتمحور الذكر حول نفسه وجسده علي حساب راحه غيره .

حتي في حالة وجود عذر فانه يذهب للبحث عن مصلحته دون ان يحاول ايجاد حل للطرفين .

اللهم الا زوجة لا تريد الا ان تترك وشأنها وتربي الابناء ولكن هذا المثال النادر ليس مبرر لتعميمه علي كل الحالات التي اغلبيتها الساحقة مجرد أنانية وتمحور حول الذات